Hierbij wat informatie zodat we kunnen beginnen met de implementatie van de nieuwe UiTdatabank updater voor jullie website.

Let op: de nieuwe updater werkt niet met websites in de code freeze.

Stap 1:
Er is een knowledgebase artikel geschreven, waar alle nieuwe functionaliteiten in staan:
https://service.peppered.com/support/solutions/articles/4000087915-the-uitdatabank-updater.
Ons advies is om deze eens door te lezen, om een goed idee te krijgen van hoe de nieuwe updater werkt en of deze alles doet op de manier die je verwacht.

Stap 2:
Maak een nieuw ticket aan via service.peppered.com met als onderwerp "Nieuwe UiTdatabank updater"
  1. Vermeld in dat ticket het email-adres van het UiT-ID van jullie organisatie waarmee de updater moet gaan werken. Dit is vaak een info@... of ander algemeen adres dat niet specifiek aan één persoon gekoppeld zit. Dit hebben we nodig om de autorisatie aan te vragen.
  2. Vermeld tevens welke content velden vanuit het Peppered dashboard je wilt gebruiken/samenvoegen voor de event omschrijving in de UiTdatabank (zie "Description fields" in het artikel hierboven)
  3. Vermeld tevens of je de externe bestellinks van je events wilt gebruiken (als de verkoop op een andere website is) in plaats van de default link naar de event detailpagina op je eigen website. (zie "Option: use external sales url when filled in" in het artikel).

Stap 3 (Peppered):
Peppered zal hierna een test uitvoeren en publiq zal deze test bekijken en goedkeuren. Dit gebeurt op een aparte test uitdatabank. Daartoe hebben jullie zelf geen toegang. Op verzoek kan publiq jullie wel toegang geven, maar dat is een aparte procedure.
Als publiq de test goedkeurt krijgt Peppered van publiq de live connectie gegevens om de updater echt te implementeren. Vanaf dat moment is de nieuwe updater klaar voor gebruik. Je krijgt een seintje van Peppered via je servicedesk ticket, en je ontvangt je UiT-ID code die je nodig hebt in stap 4.

Stap 4:
  • Configureer de nieuwe updater (zie artikel hierboven). Vul je UiT-ID  code (Die krijg je van Peppered) en je standaard Locatie ID (zie artikel) en telefoonnummer in in de module.
  • Schoon ook eventueel je keywords, types en themes op. Sommige keywords zoals "UiTpas" zijn niet meer nodig. Dit gaat tegenwoordig automatisch via jullie UiTID.
  • Selecteer events die je niet wilt updaten naar UiTdatabank via de nieuwe eigenschap "Exclude from export". Voorheen werden ook events zonder "type" niet geupdate. Dat is nu veranderd. Zorg dus dat alle events een correct UiTdatabank type hebben.
  • Vul copyright informatie in bij iedere 1e event foto in het "credits" veld. publiq vereist correcte naamsvermelding bij iedere foto.

Stap 5:
De oude voorstellingen op UiTdatabank zullen moeten worden verwijderd. Er is geen automatische oplossing die dit kan doen. De oude events hebben geen herkenbare code in Peppered, waardoor we ze niet kunnen overschrijven. De nieuwe updater zal dus nieuwe events aanmaken. Bedenk zelf even hoe je de oude events wilt verwijderen. Wellicht wil je die tijdelijk nog even een tag meegeven om ze makkelijker te herkennen?

Zodra de nieuwe events geïmporteerd worden is het belangrijk om alle oude events te verwijderen. Wellicht kan je hierbij advies vragen bij publiq, maar ze kunnen dit ontdubbelen zelf niet voor jullie doen.

Stap 6:
Als alle voorgaande stappen zijn doorlopen, druk op de knop en bewonder het resultaat.

Nog openstaande zaken
  • Op dit moment is het nog niet mogelijk om producties met meerdere events die op verschillende locaties spelen te updaten. Producties met meerdere events zijn wel mogelijk zolang ze allemaal in dezelfde locatie zijn. We overleggen nog met publiq over een oplossing.
  • Andere locaties dan de eigen locatie kunnen op het moment van dit schrijven nog niet worden doorgegeven. Dit ronden we zo snel mogelijk af. Als je gebruik maakt van meerdere of externe locaties, vermeldt dit dan even in je aanvraag.